Wat zijn de voordelen van een volautomaat koffiemachine?

Ben je op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat? Er gaat een wereld voor je open als je in het aanbod duikt. Hoewel iedereen weer een unieke voorkeur heeft, is een volautomaat koffiemachine een alom geliefde keuze. Er zitten namelijk veel voordelen aan zo’n apparaat. Benieuwd hoe het zit? Lees gauw verder.

Verse smaak

Als je een volautomaat kiest waar je hele bonen in kunt stoppen, ga je voor een verse koffiesmaak. Dit is absoluut een van de grootste voordelen van zo’n apparaat! Het zit namelijk zo: de koffiebonen worden vlak voor gebruik gemalen, waarbij er aroma’s vrijkomen. Als je eerder koffie hebt gemaakt met gemalen koffie, proef je absoluut het verschil. Hoe korter de bonen van tevoren zijn gemalen, hoe beter het bakje namelijk smaakt. En met een volautomaat hoef je niet zelf de bonen te malen: dit doet het apparaat gewoon voor jou. Zo krijg je de verse smaak zonder er veel moeite voor te hoeven doen.

Gemak

Over weinig moeite doen gesproken! We gaan door naar het tweede punt: met een volautomaat koffiemachine kies je voor gemak. Je hoeft namelijk maar heel weinig handelingen te verrichten: het apparaat doet de rest. Het is bijvoorbeeld niet nodig om een koffiefilter in het apparaat te stoppen, om maar iets te noemen. Eigenlijk hoef je er alleen bonen en water in te gooien, en de rest wordt geregeld. Ga idealiter voor goede koffie, zoals illy koffie. Dat past natuurlijk wel bij zo’n luxe apparaat.

Veel mogelijkheden

Varieer je graag tussen verschillende koffiesoorten? Of vind je het jammer dat je daar met een simpel koffiezetapparaat niets mee doet? Ook dan is een volautomaat koffiemachine een aanrader. Je kunt er namelijk veel mee bereiden. Van een espresso tot een lungo, van een cappuccino tot een latte macchiato. Het ligt een beetje aan het type apparaat wat je precies kunt bereiden, maar de keuze is vaak groot. Bij de opties met melk is het natuurlijk wel nodig om melk toe te voegen aan het apparaat: haal dit tevens in huis. Wil je suiker in je koffie? Soms kan dit ook al automatisch worden toegevoegd.

Mooi design

Het oog wil ook wat! En wat dat betreft zit je goed met een volautomaat koffiemachine in een modern design. Vaak zien de apparaten er strak uit, en vormen ze een fraaie toevoeging op het aanrecht of de koffietafel.

Verstand van koffie niet nodig

Hoewel de een het hartstikke leuk vindt om over koffie te leren, heeft lang niet iedereen daar interesse in. En daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Met een volautomaat laat je ook het denkwerk voor je doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf geen rekening te houden met verhoudingen van de hoeveelheid water en koffie. Dit rekent het apparaat gewoon voor je uit. Daarom is zo’n machine ook zo geschikt voor mensen die weinig weet hebben van koffie en het bereiden ervan, maar die wél graag een vers kopje koffie drinken!

Lees dit ook...