De leukste barbecue organiseer je zo

De zomer is aangebroken, de zon schijnt en iedereen is vrolijk. Het is tijd om de barbecue aan te steken. Er is niks leuker dan samen met vrienden en familie een avondje vullen met heerlijke maaltijden, de lekkerste drankjes en volop gezelligheid. Barbecueën wordt geassocieerd met warme zomerdagen, waar iedereen zin in heeft. Wil jij ook een onvergetelijke barbecue organiseren? Lees hieronder hoe je dat het beste kan doen.

Creëer een aangename sfeer

Als je een barbecue organiseert, moet je rekening houden met verschillende factoren. Want naast de smaak van al het lekkere eten speelt de sfeer ook een belangrijke rol. Om je barbecue een gezellige uitstraling te geven, kan je verschillende elementen gebruiken. Haal leuk decoratie in huis of ga voor vrolijk servies op tafel. Verlicht je tuin met kaarsen of lampionnen of kies voor sfeerverlichting om de knusse sfeer te versterken. Een vuurkorf zorgt voor extra warmte en gezelligheid.

Barbecue thema

Om het barbecuefeestje nog feestelijker te maken, kan je er een thema aan koppelen. Stuur een uitnodiging naar je gasten en vraag of ze in de stijl van het thema willen komen. Verkleed dus! Zorg ook dat de uitnodiging ontworpen wordt aan de hand van het thema. Op deze manier kan iedereen alvast in de stemming komen. Twijfel je nog over het thema van je barbecue? Wij hebben een aantal leuke ideeën voor je. Bijvoorbeeld: white party, Hawaii, cowboy en indianen of Ibiza. Kies je voor het thema Ibiza, denk dan aan zomerse tapas, heerlijke paella en frisse cocktails. Laat barbecueshorts, flesopeners, glazen, borden, en koffiekopjes bedrukken met een logo of de namen van de gasten.

Activiteiten

Als je een barbecue organiseert, draait het vooral om gezellig samen borrelen en eten. Maar het is nog leuker om er een (sportieve) activiteit naast te plannen. Zo kunnen alle barbecuegasten op een unieke manier kennis maken of de banden versterken. Of het voor of na de barbecue plaatsvindt maakt niet uit. Denk aan activiteiten zoals voetballen, beachtennis of volleybal. Sporten die in de zomer nóg leuker zijn om uit te oefenen. Als je in de zomer veel buiten bent, is het verstandig om je goed in te smeren met zonnebrandcrème. Je kan ervoor kiezen om een aantal budget zonnebrillen en petten in huis te halen voor je gasten, zodat zij beschermd zijn als ze in de felle zon staan. Voor de leukste zomerartikelen kan je terecht op Bedrukken.nl. Tevens kan je ze laten bedrukken met de namen van de gasten.

Lees dit ook...