Wanneer geniet jij het meest van een glas wijn?

Een glas wijn. Drink je het graag, dan is het altijd een verwennerij, waar en wanneer je het ook drinkt. De altijd weer bijzondere, vaak verrassende smaak van een goed glas wijn is altijd genieten. Maar er zijn van die momenten waarop een glas extra lekker lijkt te smaken. Niet alleen voor echte liefhebbers. Zelfs mensen die normaal helemaal niet zo van de wijn zijn, genieten er in bepaalde situaties echt van. Misschien komen onderstaande voorbeelden je wel bekend voor!

Als je op vakantie bent

Ben je op vakantie in een mooi land, dan smaak alles al snel een beetje beter. Je geniet volop, kent geen stress en staat open voor nieuwe dingen. Een goed glas wijn smaakt dan al snel extra lekker, zeker wanneer het uit de streek komt waar je je op dat moment bevindt. Een Spaanse witte wijn drinken op een zonnig Spaans terras, palmbomen als uitzicht of misschien in de verte wel een glimp van de zee of het strand. Het klinkt niet alleen heerlijk, het is het vaak ook. Hoe erg je van iets kunt genieten, wordt bepaald door al je zintuigen. Wijn proef je niet alleen, je ruikt hem ook, en bepaalt de smaak door de ‘resultaten’ hiervan met elkaar te combineren. Maar wist je dat je ogen en je oren ook een rol kunnen spelen? Als jij naar een prachtig Spaans uitzicht zit te kijken, en op de achtergrond Spaanse mensen hoort praten, of de zee hoort ruisen, smaakt die wijn echt nog een stuk lekkerder dan thuis op de bank. Geniet er dus maar extra van!

Tijdens een uitgebreid diner

Ga je tijdens een diner wijn bestellen, of haal je wijn in huis voor een dinertje dat je zelf in elkaar zet, dan let je waarschijnlijk goed op dat de wijn in kwestie goed past bij wat er op het menu staat. Het is namelijk een bekend gegeven dat bepaalde wijnen extra goed passen bij bepaalde gerechten, en de smaken perfect samengaan. Hierdoor kan een rode wijn die je normaal al lekker vindt met een goed stuk vlees erbij extra lekker smaken.

Als een lange dag er eindelijk op zit

Heb je een lange dag achter de rug, of deze nu verliep zoals je hoopte of niet, dan ben je vaak maar wat blij als je thuis kunt komen, je schoenen uit kunt trekken en op de bank neer kan ploffen, en helemaal niets meer hoeft. Eindelijk ontspannen! Ook dan kan een glas wijn extra lekker smaken. Je hebt je heel de dag verheugd op dit moment, of hebt zo hard gewerkt dat je jezelf graag wilt belonen. Dat welverdiende glas zal je extra goed smaken, omdat je het zo ontzettend verdiend hebt.

Lees dit ook...