Haal gauw lamsvlees in huis voor het barbecueseizoen!

Na een lange winterperiode, stijgen de temperaturen in Nederland weer. Langzaam maar zeker komen we in de welverdiende zomermaanden terecht. En wat past er beter bij een lekkere warme dag dan een overheerlijke barbecue om deze succesvol af te sluiten?

Tijdens het barbecueseizoen rent iedereen massaal naar de winkel om vlees in te slaan voor op de grill. Vlees uit de supermarkt is echter lang niet zo lekker als verse producten van de slager. Wanneer je voor de zoveelste keer voor een leeg vleesschap in de winkel staat, is het misschien tijd om lamsvlees van topkwaliteit van een betrouwbare slager te bestellen en optimaal te genieten van de barbecue!

De unieke smaak van lamsvlees

Iedere vleesliefhebber zal een goed stuk lamsvlees herkennen. Dit komt mede doordat het vlees een zeer uitgesproken smaak heeft. Voor deze vleessoort geldt: hoe ouder het dier, des te  intenser de smaak van het vlees. Deze lichte pittigheid valt niet bij iedereen in de smaak. In de winkel heb je vaak geen inspraak op de smaak van het vlees, waardoor mensen snel roepen dat zij het niet lekker vinden.

Vlees van het lam is echter één van de lekkerste vleessoorten is, mits het goed is bereid. Van zichzelf heeft het vlees namelijk een milde smaak. Daarnaast is het vaak sappig en zeer mals. De leeftijd van het dier speelt een grote factor in de uiteindelijke smaak van het vlees, net als de voeding die het dier krijgt, de leefomstandigheden en de hoeveelheid beweging. 

Texelaar: overheerlijk lamsvlees van Nederlandse bodem

Nederlands lamsvlees wordt internationaal door liefhebbers en kenners aangeschreven als vlees dat van uitstekende kwaliteit is. Het schapenras dat hiervoor verantwoordelijk is, is de Texelaar. Dit ras is al sinds de 19e eeuw bekend onder de schapenrassen en staat bekend om zijn zoutige smaak. Het vlees van dit ras heeft veruit de beste vlees- tot bot verhouding die te vinden is onder de schapenrassen.

Vlees van de beste kwaliteit haal je bij de slager

Om te garanderen dat je lamsvlees in huis haalt dat de beste kwaliteit heeft, kun je dit vlees het best kopen bij een betrouwbare slager. In Nederland worden er veel delen van het lam gegeten, waaronder de lamsbouten, de schouder, lamskoteletten, lamsrack en de schenkels. Dit zijn delen van het lam die niet te vergelijken zijn met de simpele lamsfilets die in de supermarkt liggen. Een keurslager weet hoe het vlees behandeld moet worden om de smaak en kwaliteit te behouden.

Groots uitpakken en gasten verrassen tijdens een barbecue

Lamsvlees is uitstekend geschikt voor luxe diners, informele etentjes en barbecues. Het vlees is tijdloos en past bij allerlei soorten groenten en andere ingrediënten. Daarnaast kan de smaak naar wensen aangepast worden door kruiden en specerijen toe te voegen. Om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten, kun je bijvoorbeeld een lamsbout op de barbecue grillen en deze serveren met wat groenten, aardappeltjes en een overheerlijk sausje. 

Voor welke aanpak je ook gaat, met lamsvlees kun je zeker groots uitpakken om gasten te verrassen tijdens het barbecueseizoen!

Lees dit ook...