5 tips om thuis je ecologische voetafdruk te verkleinen

Als je het gevoel hebt dat het tijd is om na te denken over het verkleinen van je ecologische voetafdruk, dan ben je zeker niet de enige. Omdat de meeste mensen vanwege COVID-19 veel tijd thuis doorbrengen, hebben we allemaal wat tijd gehad om na te denken over ons leven en de wereld om ons heen. Weet je niet zeker hoe u uw leven groener kunt maken? Hier zijn 10 tips om uw ecologische voetafdruk thuis te verkleinen.

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen

Als je je huis bezit, is dit misschien het perfecte moment om zonnepanelen te kopen. Zonne-energie is een stuk schoner dan andere energiebronnen en kan je na verloop van tijd zelfs geld besparen! Zonnepanelen krijgen is niet goedkoop, maar in veel delen van het land zijn er tal van financieringsmogelijkheden en incentives. Zodra de panelen zijn afbetaald, kan de energie die je automatisch aan het net verkoopt, je volledige energierekening dekken! Het is geen eenvoudige oplossing, maar op zonne-energie gaan is een van de beste manieren om thuis energie te besparen.

Ontspannen blijven kan afval verminderen

Heeft u er ooit over nagedacht hoe uw geestelijke gezondheid uw ecologische voetafdruk beïnvloedt? Veel mensen die aan angststoornissen of andere problemen lijden, kunnen zichzelf kalmeren door online te winkelen of te veel te eten. Deze gewoonten zijn duur, leiden tot verspilling en kunnen uiteindelijk de ecologische voetafdruk van een persoon beïnvloeden. Door manieren te vinden om ontspannen te blijven en uw geestelijke gezondheid te beheren, kunt je je impact op het milieu beheersen.

Schakel apparaten en apparaten uit als u ze niet gebruikt

Om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, moeten nieuwe gewoonten worden gecreëerd. Het kan een uitdaging zijn om uzelf bij te scholen, maar als u er een gewoonte van maakt om elektronica , verlichting en apparaten uit te schakelen wanneer je ze niet gebruikt, kun je je energieverbruik verminderen. Het is nog beter als je ze kunt loskoppelen of je stekkerdozen kunt uitschakelen, dan zijn ze niet in gebruik.

Tijd om je fiets tevoorschijn te halen!

Openbaar vervoer is misschien niet de beste optie tijdens de pandemie, maar je hebt misschien nog een andere optie: je fiets! Als het mooi weer is, is het zowel milieuvriendelijk als leuk om met je fiets de deur uit te gaan en als je kunt er zelfs boodschappen mee te doen. Afhankelijk van waar je woont, kan je fiets een geweldige manier zijn om uw ecologische voetafdruk door transport te verkleinen. Bovendien krijg je een training!

Sla de droger over en droog zelf je kleding

Het gebruik van de droger is handig, zeker als je je favoriete blouse meteen aan wilt trekken. Maar als je een beetje geduld kunt oefenen en in plaats daarvan je kleding aan de lijn kunt drogen, zul je het milieu een groot plezier doen. Feit is dat drogers 5 keer zoveel elektriciteit gebruiken als een wasmachine. Het drogen van de lijn is langzamer, maar het bespaart slijtage van zowel uw kleding als het milieu.

Lees dit ook...