5 tips voor het organiseren van een geweldige barbecue

Als het om de zomer gaat, is er niets populairder dan een barbecue. De geur van hamburgers op de grill, een lekker drankje in de hand en het gelach en gezelligheid van vrienden bij elkaar zorgen allemaal voor een gezellige avond. Om ervoor te zorgen dat je volgende barbecue alles heeft wat nodig is om succesvol te zijn, hebben we een aantal tips voor je opgesteld. Lees je mee?

1) Plan vooruit

Kies minstens 2 weken van tevoren een datum en tijd voor je evenement, zodat iedereen zijn agenda daarop kan afstemmen – zeker als je een grote groep vrienden of familie uitnodigt. Stuur ruim van tevoren uitnodigingen rond en bepaal of mensen zelf iets speciaals moeten brengen zoals drankjes of bijgerechten, zodat je weet wat je van tevoren moet kopen of klaarmaken.

2) Bepaal wat je gaat doen

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het hebben van een plan zorgt ervoor dat je geen belangrijke ingredi├źnten of benodigdheden voor de voorbereiding vergeet. Veel mensen combineren een barbecue bijvoorbeeld met een gourmet (tip: check deze gourmet recepten!) of een kaasfondue om lekker mee te beginnen. Een stokbroodje vooraf is lekker, maar zorg er wel voor dat er nog genoeg trek over is voor de barbecue zelf!

3) Nodig iedereen uit

Let’s be honest: hoe meer mensen op je barbecue hoe beter! Een barbecue is bedoeld als een gezellig samenzijn en kan gemakkelijk uitdraaien op een ongemakkelijk feestje als er niet genoeg mensen zijn. Strooi uitnodigen rond als Piet zijn kruidnoten rondstrooit met Sinterklaas en we weten zeker dat je een BBQ hebt om nooit te vergeten!

4) Koop je vlees

Zorg ervoor dat je niet zonder komt te zitten en bereid ze op een kwalitatieve barbecue, zoals een barbecue van AZ. Probeer vrienden en familie te vragen naar hun favoriete recepten of vleessoorten, zodat je ze allemaal van tevoren kunt klaarmaken en invriezen. Vervolgens kan je het vlees langzaam laten garen op de grill, totdat de gasten komen. Zorg er ook voor dat je genoeg koopt, want een barbecue zonder vlees is natuurlijk not-done.

5) Vergeet de drankjes niet

Bedenk welke alcoholische of niet-alcoholische drankjes je je gasten zult willen serveren. Vul de koelkast met flessen bier, frisdrank, water en wijn als je een latere barbecue plant. Als mensen ingredi├źnten voor cocktails of punches meebrengen, zorg dan dat je voldoende ijs bij de hand hebt, zodat ze meteen gemengd kunnen worden als je ze nodig hebt.

Ben jij klaar voor een heerlijke barbecue? Volg deze tips om van elke willekeurige zomerse dag een geweldige te maken!

Lees dit ook...